Urzici cu smantana si parmezan

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 6 Apr 2022 | 5245 vizualizari

 

Vroiam sa fac urzici dar vroiam ceva diferit de clasic. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi o reteta cu smantana si parmezansi am zis ca asta e ce vreau, mai ales ca iubesc parmezanul l-as pune si-n prajituri :)))))))))))))))))))))))). N-am respectat chiar la fix reteta, am adaptat-o asa cum am vrut eu, mai ales ca am si ceapa verde si usturoi verde , am pus mai mult decat in reteta lui Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • Urzici- le-am cantarit dupa ce le-am oparit am avut cca 500 g
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 3 cani cu lapte dulce
  • 2 linguri smantana dulce
  • 3 linguri cu parmezan ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu smantana si parmezan:

Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in  3 transe, le-am oparit cca 4-5 min, le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se scurga, apoi le-am tocat marunt ( cum toca mamaia pentru ratelele mici sa creasca mari). Separat am curatat ceapa si usturoiul le-am spalat si taiat marunt. Am pus tigaia woc pe foc , am lasat-o sa se incinga si am adaugat uleiul, apoi am calit ceapa si usturoiul pana ce acestea sau inmuiat, apoi am adaugat urzicile tocate, am adaugat sare , nu foarte multa mai are si parmezanul, apoi am adaugat 2 cani de lapte si am lasat sa fiarba la foc domol. Intr-un castron am pus faina si am diluat-o cu a treia cana de lapte, am strecurat amestecul direct in tigaie si am mai lasat sa fiarba la foc domol, pana a inceput sa capete o consistenta mai groasa, nu exagerat de groasa, dar nici zeama lunga. La final am adaugat smantana si parmezanul, am amestecat energic pret de 2 min, am presarat putin piper si am mai adaugat un pic de sare, dupa gustul meu. Am servit cu mamaliguta calda. Foarte gustoasa, mai alesc ca eu mi-am mai trantit niste parmezan in farfurie, sa fie pe opulenta :)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa