Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

de Julie in Torturi, 23 Dec 2011 | 8933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 14 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • esenta de vanilie,
  • 1 /2 lingurita praf de copt,
  • 10 linguri faina.
  • Crema de visine:
  • 1kg visine congelate,
  • 1 cana zahar,
  • 10 g praf de gelatina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g ciocolata,
  • 1 lingurita praf de gelatina
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 4-5 linguri zahar,
  • zeama de lamaie.
  • Decor:
  • frisca,
  • stelute din ciocolata,
  • stelute din gelatina rosie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort steluta cu crema de visine si ciocolata:

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort steluta cu crema de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de vara