Tort de sarlota cu fructe

de butoiaurora76 in Torturi, 29 Mai 2012 | 7817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete gelatina
  • 2 esente vanilie
  • cacao
  • 2 cutii compot ananas
  • capsuni, banane, ciocolata amaruie pt decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota cu fructe:

Galbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana de lapte cu gelatina si se pune pe foc pe bain marie, se toarna restul de lapte in fir subtire amestecand incontinuu. Compozitia se tine pe foc pana se ingroasa, avandu-se grija sa nu fiarba, in tot acest timp amestecandu-se.

Albusurile se bat bezea cu zaharul ramas si apoi in compozitia de galbenusuri se adauga albusurile amestecandu-se de jos in sus. Compozitia obtinuta se imparte in doua jumatati, intr-una se pune o esenta de vanilie iar in cealalta jumatate cacao plus o esenta vanilie. Se toarna in forma de copt suprapunandu-se sarlota alba peste cea de cacao sau invers dupa plac. Se amesteca cu bucatelele de ananas din compot lasate la scurs.

Deasupra se orneaza cu capsuni, banane si ciocolata amaruie rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupola cu capsuni si zmeura