The best! Foarte ușor, pufos, aromat și se topește în gură efectiv. Dacă găsiți timpul și răbdarea necesare, eu va recomand să încercați măcar odată să-l faceți.
Ptr. Blat:
Ptr. Cremă:
Ptr ornat:
Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare.
Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de albusuri si amestecăm ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingura odată și amestecând ușor, de jos in sus, cu o spatula. La fel procedăm cu făina.
Se pune aluatul intr-o forma de tort cu margine detașabila (26 cm diametru am eu) tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, apoi se coace la 170°C, timp de 40 de minute. Se lasă la răcit. Eu l-am tăiat în trei foi a doua zi.
Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone (eu am pus numai jumatate). Se mixeaza frișca până stă băț. Se adaugă zahărul praf (eu am pus și cealaltă jumătate de mascarpone). Se încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La sfarsit, adaugam si fulgii de cocos amestecand usor. Se da crema la frigider ptr circa o oră.
Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort, insiropam cu 3-4 linguri lapte de cocos, apoi punem aprox. 1/3 cremă și nivelam frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem crema și deasupra și pe margini. Pudram deasupra și pe lateral cu nucă de cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine presarăm migdalele tocate.
Poftă bună!
1
laptele de cocos la cutie nu este omogen, asa ca l-am turnat intr-o craticioara si l-am incalzit putin inainte de utilizare, amestecand bine sa se omogenizeze