Desert tort Raffaello

de Corinuta in Torturi, 20 Aug 2017 | 17555 vizualizari

 

The best! Foarte ușor, pufos, aromat și se topește în gură efectiv. Dacă găsiți timpul și răbdarea necesare, eu va recomand să încercați măcar odată să-l faceți.

 

INGREDIENTE

Ptr. Blat:

  • 6 ouă
  • 1 vf cuțit sare
  • 200 g zahăr
  • 100 g migdale măcinate fin
  • 125 g făină
  • 5 g esență de migdale

Ptr. Cremă:

  • 200 g ciocolată albă
  • 45 g lapte de cocos (La cutie)
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frișcă lichidă 35% grăsime(rece)
  • 30 g zahăr pudră
  • 40 g nuca de cocos (fulgi)

Ptr ornat:

  • 100 g nuca de cocos (fulgi)
  • 1 pumn migdale tocate
  • 7-8 bucăți ciocolata Raffaello
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine după fiecare.

Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adauga la spuma de albusuri si amestecăm ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingura odată și amestecând ușor, de jos in sus, cu o spatula. La fel procedăm cu făina.  

Se pune aluatul intr-o forma de tort cu margine detașabila (26 cm diametru am eu) tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza, apoi se coace la 170°C, timp de 40 de minute. Se lasă la răcit.  Eu l-am tăiat în trei foi a doua zi.

Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone (eu am pus numai jumatate). Se mixeaza frișca până stă băț. Se adaugă zahărul praf  (eu am pus și  cealaltă jumătate de mascarpone). Se încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La sfarsit, adaugam si fulgii de cocos amestecand usor. Se da crema la frigider ptr circa o oră. 

Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort, insiropam cu 3-4 linguri lapte de cocos, apoi punem aprox. 1/3 cremă și nivelam frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem crema și deasupra și pe margini. Pudram deasupra și pe lateral cu nucă de cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine presarăm migdalele tocate.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

laptele de cocos la cutie nu este omogen, asa ca l-am turnat intr-o craticioara si l-am incalzit putin inainte de utilizare, amestecand bine sa se omogenizeze

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe