Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata

de Krystyan Trendy in Torturi, 15 Noi 2013 | 4013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 1 l suc natural de mere
  • Pentru budinca de caramel:
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 200 g ciocolata rasa
  • Bucatele de ananas
  • 1 fruct kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata:

Intai preparam blatul :

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si turnam blatul de prajitura in cuptor . Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca. Apoi scoatem tava si lasam sa se raceasca.

Dupa ce preparam blatul s-a racit il insiropam cu sucul de mere.

Budinca se prepara astfel :

Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba laptele,adaugam zaharul si praful de budinca amestecand continuu cu telul pana cand incepe sa se ingroase budinca .

Dam la o parte de pe aragaz si lasam sa se racoresca .

Taiem blatul pe jumatate.

Dupa ce s-a racit budinca ,jumatate din budinca o intindem uniform pe prima foaie de blat.

Adaugam cubuletele de ananas.

Apoi punem si a doua foaie de blat , punem cealalta jumatate din budinca .

Decoram tortul cu ciocolata rasa si kiwi.

Lasam tortul 2 ore la frigider, apoi putem servi cu incredere  .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Semiluna " cu budinca de caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata