Blatul
Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.
Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .
Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv zaharul vanilat, laptele, faina, praful de copt, cacao, ciocolata rasa si la urma mierea.
Tapetam tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt si dam blatul la cuptor circa 35 minute. Cand este gata se da la rece ,pentru a taia in 3 parti egale.
Intre timp pregatim crema Chantilly de vanilie
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Faina se amesteca cu laptele pentru a nu ramane cocoloase. Se adauga laptele peste galbenus. Compozitia o punem intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema batem frisca si o incorporam peste crema .
Crema chantiilly de ciocolata
Procedam la fel ca si la cea precedenta doar ca adaugam cicolata topita la baine-marie .
Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata la baine-marie cu apa si uleiul .
Visinele le lasam intr-o sita la scrus.
Incepem asamblarea .
Peste primul blat punem crema de vanilie si visinele. Adaugam al 2 lea blat si punem crema de ciocolata. Adaugam si al 3 lea blat peste care punem glazura .