Tort Kodrit Kadir

de anca_rm in Torturi, 7 Mar 2014 | 7920 vizualizari

 

Foarte bun acest desert
Sursa: Reteta perfecta

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • -100 ml ulei
  • Pt crema :
  • -900 ml lapte
  • -5 oua
  • -300 gr zahar
  • -esenta rom
  • Extra :5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .

Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .

Crema:

Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .

Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.

Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .  

TIPS-URI

1

se poate face intr-un vas mare sau in vase mici antiaderente ( la cantitatile de mai sus am folosit 8 vase ceramice

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars