Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
De foarte mult timp aveam in lista prepararea acestei retete de Tort Egiptean, dar nu stiu de ce mi se parea greu de facut. Insa nu e DELOC! greu. Prepararea foilor cu nuca merge ca pe banda, crema de vanilie e o crema usor de facut, de frisca..nici nu mai zic, iar de mancat, e cel mai simplu! :))) Tortul l-am facut cu ocazia aniversarii celor 10 ani impliniti de fiul meu, Danut. I-a placut extrem de mult si-a zis: "E cel mai bun tort pe care l-am mancat in viata mea!" Tort Egiptean
Ingrediente Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Blat x4:
Crema de vanilie:
Crema de frisca:
In plus:
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort
Blaturi de nuca: Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si omogenizezi amestecand de jos in sus, usor, usor.
Pui amestecul lingura cu lingura intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelezi si bagi tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu (trebuie sa prinda o culoare usor aurie).
Intre timp te ocupi de urmatoarea foaie. Procedezi la fel inca de trei ori. Trebuie sa pregatesti 4 foi.
Nu desprinzi hartia pentru copt, o vei face la asamblarea tortului si lasi foile la racit.
Crema de vanilie: Pui intr-un vas cu fund dublu zaharul, galbenusurile, faina, amidonul si omogenizezi. Adaugi treptat laptele rece, amestecand cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa amestecul si devine ca o budinca legata. Nu te speria cand vezi cocoloase in vas, la fiert, amesteca energic in continuare si se va omogeniza totul.
Mixezi untul spuma impreuna cu zaharul vanilat. Racesti complet crema de vanilie, o adaugi peste unt si amesteci usor, usor, pana incorporezi crema.
Crema de frisca: Mixezi smantana cu frisca si cele 2 linguri zahar pana obtii o compozitie legata, pufoasa.
Zaharul ramas caramelizeaza-l intr-un ibric. Adauga peste caramelul fierbinte alunele si amesteca.
Toarna totul pe o hartie pentru copt. Lasa sa se raceasca complet, rupe cu mana bucati si pune-le intr-un tocator. Mixeaza.
Asamblare: Asaza una dintre foile cu nuca pe un platou, cu foaia de copt deasupra. Tii usor cu varful degetelor de foaie si cu cealalta mana desprinzi usor hartia de copt. E mult mai usor sa le manevrezi asa decat desprinse de foaie de la inceput.
Intinzi un sfert din crema de vanilie, apoi un sfert din frisca, apoi presari alune caramelizate. Procedezi la fel si cu restul foilor, crema si frisca ramase. Cu ultima parte din crema ungi tortul pe exterior pentru a face priza cu nuca/alunele tocate.
Tapetezi peretii tortului cu nuca tocata, iar cu frisca ramasa spritezi cu un posh niste moate deasupra tortului.
Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore. Ei ash! Noi l-am taiat dupa o ora! :-)))))
Incercati si reteta de tort Diplomat.
1
Tava de tort are 24 cm diametru.