a fost făcut pentru tati meu şi pentru mine... inspirată de prăjitura stangluri, am făcut acest tort delicios....
Începem prin a face cremele.
Preparare crema 1:
Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte. Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie. Amestecăm întruna până când se leagă iar apoi dăm la răcit. Când s-a răcit amestecăm bine cu whisky. Untul se freacă cu mixerul şi peste punem crema, lingură cu lingură, iar apoi încorporăm foarte bine.
Preparare crema 2:
Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel simplu, până când zahărul se topeşte. Punem gălbenuşurile la bain-marie iar după vreo 4 minute adăugăm cuburile de ciocolată şi amestecăm bine. Când ciocolata s-a topit vom pune şi laptele amestecând repede. Când s-a îngroşat puţin luăm de pe foc şi dăm la răcit. Untul se freacă bine cu zahărul pudră cu aromă de vanilie iar peste el punem crema răcită, lingură cu lingură. Se freacă bine până se omogenizează.
Preparare crema 3:
Crema de finetti se freacă bine cu laptele.
Preparare blaturi:
Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare iar apoi cu zahărul pudră. Se adaugă alunele măcinate şi amestecăm bine de jos în sus. Punem şi esenţă de migdale iar apoi împărţim aluatul în 3 părţi egale. Încingem cuptorul şi coacem blaturile, pe rând, la foc mediu până se rumenesc puţin deasupra. Blaturile se dau la răcit.
Asamblare:
blat- crema 1- blar- crema 2- blat- crema 3- nuci măcinate.
Se lasă la rece o zi iar apoi se serveşte.
Poftă bună!