Acest tort l-am făcut pentru o fată frumoasă care are grijă ca din când în când să arat şi eu bine.Deci nu am poze cu secţiunea,doar cele din timpul preparării.
Având în vedere că era trecut demult de miezul nopţii când l-am terminat , am făcut pozele în grabă dimineaţa înainte de a fugi la serviciu,sper să nu fiţi prea critici în această privinţă. Eu mă bucur fiindcă le-a plăcut foarte mult gustul.
La mulţi ani Mihaela!!!
Blat pandişpan (tava 28 cm):
Blat pandişpan 9tava 20 cm):
Crema de piersici:
Crema de ciocolata amaruie:
Jeleu de zmeura:
Glazura:
Crema ciocolata alba(decor):
Pentru decor am mai folosit bombonele de ciocolata si argintii
Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.
Pentru început,am tapetat tavile cu hârtie de copt.Am pus separat hârtia în forma de cerc pe fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.
Am încalzit cuptorul la 200 de grade.
Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin compozitia.
Am pus la cuptor pentru 30-35 de minute.
In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
Dupa 20 de minute,am redus cuptorul la 180 de grade.
Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.
Cât timp am pregatit crema de piersici,am pus cele 350 g de ciocolata ,rupta bucati cu 300 ml frisca,într-un vas pe baie de aburi sa se topeasca.
Am lasat-o apoi sa se raceasca.
In alt vas am pus nectarul de piersici,am pastrat doar atât cât sa dizolv praful de budinca,am pus vasul pe foc mic sa fiarba.
Când a început sa fiarba,am pus praful de budinca si am amestecat cu un tel pâna s-a îngrosat.Am pus apoi ciocolata alba rupta bucati si am amestecat pâna s-a topit.La final vanilia si coaja de portocala.
Am lasat-o apoi sa se raceasca.
In acest timp am pregatit si jeleul de zmeura.
Amidonul l-am diluat cu sirop de zmeura,restul siropului l-am pus peste zmeura într-un vas si l-am pus sa fiarba.
Când a început sa fiarba am pus amidonul si am amestecat pâna a prins consistenta.
L-am lasat sa se raceasca.
Am mixat apoi untul ,care trebuie sa fie moale , cu 3 linguri de zahar pudra.
Am adaugat apoi câte putin ciocolata racita.
Am lasat crema la frigider.
Crema Mascarpone (400 g) am mixat-o cu zaharul pudra si apoi am adaugat budinca de piersici si ciocolata .
Am pus si crema aceasta la frigider.
Pentru crema de ciocolata alba pentru decor,am topit ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de ulei,am mixat crema Mascarpone cu untul si apoi am pus câte o lingura de ciocolata.Am pus-o si pe aceasta la frigider.
Visinele le-am scurs de sirop.
Blatul mare l-am taiat în doua pe orizontala,iar cel mic în trei.
Peste fiecare blat am pus jeleu de zmeura,crema de piersici si visine.
Pe blatul de jos am pus crema de ciocolata amaruie,iar pe cel mic am pus crema de piersici.
Deasupra am pus glazura de ciocolata.Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi.
O parte din crema de ciocolata alba am pus-o într-un poş împreuna cu crema de ciocolata amaruie,pentru a obtine trandafirasii în doua culori.
Am ornat cu bilute de ciocolata.