Tort de Craciun

de Silvioara in Torturi, 24 Dec 2011 | 6500 vizualizari

 

Craciun fericit tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr, iaurt simplu
  • 400 gr frisca batuta
  • 500 gr. capsuni mixate (eu am avut la congelator)
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina granule
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un blat de tort alb (pandispan)
  • sirop dintr-o cana de apa, 4 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blatul de tort este simplu, pandispan alb, facut din 4 oua pt. o cratita cu diametrul de aprox. 20 cm. Blatul se taie in doua parti.

Pandispanul din 4 oua: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar, pana sta telul "bat". Galbenusurile se pudreaza cu un praf de sare (cat luati intre 2 degete) si se freaca cu 4 linguri de ulei pana se uniformizeaza amestecul. Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se adauga in ploaie 5 linguri cu varf de faina cernuta cu 1 plic de praf de copt. Eu nu-i pun arome deoarece va fi insiropat cu siropul specific tortului pe care-l voi face. Se da la cuptor (preincalzit) la foc potrivit in primele 5 min., apoi la minim pana se coace complet. Se lasa sa se raceasca in tava si se taie numai dupa ce s-a racit complet. Blatul, repet, este pt o tava cu diametrul de 20 cm.

Crema: iaurtul se amesteca cu frisca batuta, capsunile se mixeaza cu lingurile de zahar pudra si 2 plicuri zahar vanilat.

Gelatina se hidrateaza cu 10 linguri de apa rece, apoi se pune pe bain-marie pana se topesc bobitele. Se toarna peste amestecul de capsuni, apoi cu totul peste iaurt si frisca.

Se aseaza in forma o parte de blat, se insiropeaza si se toarna crema. Deasupra se aseaza celalalt blat, se insiropeaza si acesta si se da la rece pentru cel putin 3 ore.

Dupa ce s-a inchegat bine crema si sta frumos tortul, il imbracam fie in pasta de zahar, fie in frisca si-l ornam dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alinutzika 1

29.12.2011, 15:20

e de-a dreptul grozav! Felicitari si sarbatori fericite!

Lau 1

06.01.2012, 16:03

superb

sebirizescu 1

09.01.2013, 23:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun