Tort inghetat(a)

de Sidy in Torturi, 17 Sep 2011 | 5484 vizualizari

 

Tot rasfoind un Forum unde mai am eu retete am dat de acest minunat tort pe care l-am facut mai demult , dar vad ca nu l-am postat inca ...
Asa ca acum ia venit randul.

 

INGREDIENTE

    • Blat:
    Se fac 3 foi, fiecare din:
  •  3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri de faina
    • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 oua
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 1 kiwi
  • 1 portocala
  • 500 ml frisca lichida
  • 7 linguri zahar
  • 1 cutie compot ananas
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inghetat(a):

Blatul:
Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta.


Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml. apa rece,cu o jumatate de ora inainte de a prepara crema .
Frisca se tine in frigider 2 ore .
Laptele se pune la fiert cu zaharul,galbenusurile si amidonul. Inainte se amesteca bine(laptele trebuie fiert atunci daca nu se taie crema).
Se lasa sa dea 3-4 clocote.Se ia crema de pe foc si se lasa 5 minute sa se raciasca dupa care se pune gelatina  inmuiata.
Albusurile batute spuma se pun in crema imediat dupa gelatina si se amesteca usor pentru a ramane crema pufoasa.
Compozitia se lasa la racit pana ajunge la temperatura cmerei.
Frisca se bate spuma cu mixerul. Se foloseste 3/4 din frisca  pentru crema .
In compozitie se adauga zaharul vanilat, stafidele inmuiate, fructele taiate cubulete( ananasul fara sucul din conserva).
Cantitatile folosite pt crema se pot micsora sau mari in functie de marimea tortului.

Asamblarea:
In oala in care va fi inchegat,se imbraca fundul si marginile cu folie.
Primul va fi un blat(blaturile se siropeaza cu siropul de ananas) peste care se pune jumatatea de crema,al doilea blat , crema ramasa si peste crema se pune al 3 blat.
Oala  se lasa la congelator de seara pana dimineata.
Dupa inchegare, oala  se rastoarna pe platou,se curata de folie si se incepe ornatul dupa imaginatia fiecareia, cu frisca si cu fructe.
Este un tort delicios , mai ales pentru zilele fierbinti de afara.
Incercati-l si nu veti regreta.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Tava in care se coc blaturile sa aiba aceiasi dimensiune cu vasul in care se va inchega. 

2

Blaturile se insiropeaza cu siropul din cutia cu ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inghetat(a)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bust diplomat