O combinatie de care m-am indragostit, cremoase, racoroase, fresh, crema de branza, aroma de ceai verde si limeta fac nota comuna si imbata simturile!
pentru blat:
pentru crema:
pentru sirop:
pentru glazura si decor:
Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in aluat.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Batem frisca pana incepe sa se ingroase.
Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam zeama de la limeta si coaja rasa.
Amestecam crema de branza cu o lingurita de matcha dizolvata in apa fiarta.
Adaugam peste frisca si omogenizam.dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.
Decupam blaturile cu ajutorul unei forme rotunde.
Punem doua forme pe un platou si punem la baza cate un blat. Fierbem apa cu zaharul si adaugam esenta de vanilie. Cand se raceste insiropam blaturile.
Adaugam o parte din crema si punem urmatorul blat si insiropam.
Punem deasupra cel de-al treilea blat si insiropam.
Topim jumatate din ciocolata alba cu frisca lichida si glazuram tortuletele. Cealalta jumatate o topim si o amestecam cu matcha dizolvata in apa fiarta.Punem ciocolata astfel obtinuta intr-un sprit cu dui subtire si facem modele pe o hartie de copt.Dam la rece apoi le desprindem si ornam cu ele tortuletele.
1
ca sa obtineti niste minitortulete perfecte folositi forme detasabile