Tort de mere

de Irina in Torturi, 17 Mar 2010 | 13296 vizualizari

 

Ce are tortul meu deosebit? La prima vedere nimic, doar ca este facut intr-un vas Zepter.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 1 portocala
  • 6 lg zahar
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele.

2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale.

Albusurile se bat spuma, se adauga 4 lg de zahar, zaharul vanilat, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca foarte usor, ca aluatul sa ramana pufos. Se toarna aluatul peste mere, se pune capacul si se lasa pe foc vreo 10 minute. Neavand plita cu inductie verific mereu butonul termocontrol, sa nu treaca de zona verde ( sa ramana la o temperatura joasa). Verific daca s-a copt intepand aluatul cu o scobitoare.

Se lasa putin la racit si se rastoarna pe un platou. Pentru ca vasul pe care il am eu e destul de inalt si pentru ca imi era frica sa nu se rupa tortul cand il rastorn am recurs la un tertip: am introdus in vas o farfurie cu diametru mai mic si am rasturnat direct pe ea tortul.Sincer, asa m-a invatat reprezentantul Zepter.

Va spun, excelent a iesit, iar despre timpul de preparare nici nu mai vorbesc! E o minune! Daca nu as fi incercat eu, as fi zis ca sunt povesti!

Deja ma gandesc ce sa fac data viitoare...

 

TIPS-URI

1

Dupa ce se asaza in vas, fructele se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se innegri. 

2

Daca fructele nu sunt foarte zemoase e bine sa se mai adauge putin sirop ( de compot eventual) pentru ca tortul sa fie usor insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu pere