Tort De Ciocolata - Amandina

de marinicayou10 in Torturi, 15 Dec 2014 | 7551 vizualizari

 

Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • 1 plicuet praf de copt,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao,
  • 2 lingurite nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • o cana de zahar,
  • 100 ml frisca lichida
  • Siropul
  • o cana de apa, 4 linguri zahar,
  • o lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  • jumatate de pachet de unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort De Ciocolata - Amandina:

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema. Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.

Siropul: 

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul

Glazura: 

Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop, adaugam crema, iar o felie de blat, insiropam, crema si iar blat insiropat. Cat este putin calduta glazura si moale, vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini. Nivelam frumos deasupra, ornam cu frisca, cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)

Pur si simplu delicios :) Pofta buna si spor la treaba ;)


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort De Ciocolata - Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandină nereuşit (de post)