Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

de ela in Torturi, 20 Mai 2010 | 8716 vizualizari

 

pentru sotul meu,de sf Constantin

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 180gr zahar+4linguri
  • 180gr faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 40gr cacaoa
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat+1plic
  • 1kg capsuni
  • 1lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1kg frisca lichid
  • 1borcan piure de castane
  • paiete de ciocolata pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, capsuni si piure de castane:

Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar.

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite.

Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.

In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albus batut si faina amestecata in prealabil cu amidonul,praful de copt si cacaoa,apoi se completeaza cu restul de albusuri batute.

Se incalzeste cuptorul.

Compozitia se pune intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40minute pana este copt blatul,se scoate,se lasa sa se raceasca,se da hartie de copt jos si se taie in 3.

Se scurge zeama de la capsuni si cu ea se insiropeaza feliile de blat.

Frisca se bate cu 1plic zahar vanilat,1lingura zahar pudra si intaritorul de frisca.Se opreste pt ornat vreo 200gr frisca,iar 3lingururi se amesteca cu piureul de castane,restul se amesteca cu capsunile bine scurse.

Asamblarea tortului:

Primul blat se insiropeaza cu sucul de capsuni,se pune piureul de castane cu frisca,apoi un strat de capsuni cu frisca.Urmeaza al doilea blat insiropat si uns cu frisca si capsuni,apoi ultimul blat insiropat care se orneaza cu frisca ramasa si cu paiete de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, capsuni si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (140)

ela 1

02.06.2010, 00:20

m-a pacalit si ca vine in timisoara si eu am tot asteptat-o

jolygina 1

31.07.2010, 15:05

arata foarte bine as vrea si eu mai ales ca nu am macat nciodata priure de castane

ela 1

31.07.2010, 17:26

Jolygina nu ai mancat pireu de castane?nu sti ce pierzi....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu caramel si mascarpone