Preparat cu multa dragoste pentru sotul meu care ieri a mai adaugat inca un an in buchetul vietii...si dupa cum vedeti e fan ciocolata:)
Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.
Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic.am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.
Crema:
Am preparat budinca(500 ml lapte,praful de budinca,2 linguri de faina,4 linguri de zahar) peste care am adaugat ciocolata mestecand continuu sa nu se prinda..totul la foc mic...la final am adaugat si untul,cam 2 linguri.
Glazura:
Am pus frisca pe foc foarte mic si am adaugat ciocolata rupta bucatele.am amestecat pana la topire.am adaugat uleiul.am citit intr-o revista ca uleiul ii da stralucire care se mentine si a2a zi...
Sirop:am fiert apa cu zaharul pana s-a topit.
Am taiat blatul in doua,am insiropat primul blat,am adaugat crema.am pus ce-l de-al doilea blat,l-am insiropat.am turnat glazura calduta in mijlocul blatului,am lasat sa se scurga bine,sa se acopere si marginile lui.nu am nivelat cu nimic.
Ornat:am topit ciocolata alba...pe o foaie de copt am desenat 3 inimioare si diverse modele care mi-au venit in cap pe moment...dupa ce s-au racit le-am asezat pe tort...
1
eu am topit ciocolata alba pe foc apoi m-am documentat si ar fi fost mai bine sa o topesc la bain-marie
2
desenele trebuiau bagate un picut la congelator ,nici asta nu am facut...