Tort Cifra 4

de corina241 in Torturi, 23 Ian 2012 | 8976 vizualizari

 

Tortul este facut cu multa dragoste pentru micutza mea printesa:X:X:X

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cifra 4:

Blatul:Separam albusurile pe care le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,iar bezeaua devine lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul se incorporeaza in beazaua de albusuri,adaugam faina treptat,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o tava dretunghiulara cu hartie de copt si coacem blatul cca 40 min la foc iute in preme 7-8 minute,apoi la foc mic.

Taiem blatul in 3 parti egale si abia ,dupa aceea decupam cifra 4(am facut poze ,pe care le atasat aici pentru a se vedea mai bine).

Insiropam fiecare bucatica,apoi incorporam crema:punem frisca lichida intr-o craticioara pe aragaz,unde am pus ciocolata la topit.Lasam ca ciocolata sa se topesca bine si abia cand s-a legat crema,stingem aragazul  lasand sa se raceasca putin.apoi vom adauga esenta de rom.

Decor de frisca lichida .

 

TIPS-URI

1

Frisca lichida am batut-o cu zeama de lamaie si miere.Are un gust minunat.Noua ne-a placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cifra 4" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

24.01.2012, 20:32

Un tort frumos pentru o printesa frumoasa! La multi ani!

alinutzika 1

01.02.2012, 22:26

La multi ani micutei!!!

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Anca - ciocolata si gem de caise