Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

de miremirc in Torturi, 13 Noi 2011 | 11182 vizualizari

 

Reteta cu numarul 100 !!! :)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged :

  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • un vf cutit de sare

Rulada :

  • 3 oua
  • un varf cutit de sare
  • 5 lg apa fierbinte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 250 g gem de capsuni

Crema de vanilie :

  • 450 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 80 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatina granule
  • gem de piersici
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie:

Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.

Pentru rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).

 Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.

Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp...) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie...data viitoare poate voi avea timp suficient.

 Pentru crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.

  In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.

  Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.

 Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.

  Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata.

Pentru decor : fiecare dupa imaginatia proprie. eu am batut 150 ml frisca lichida si am imbracat tortul cu ea. Marginile le-am stropit cu ornamente de ciocolata . frisca ramasa am amestecat-o cu putina cacao .

  Cu ajutorul spritului am format aveline (daca asa se numesc...), iar in varful fiecarei aveline am asezat o jumatate de cireasa confiata. In mijlocul ramas am presarat bilute alb cu auriu , tot decoratiuni pentru tort :D

Absolut delicios !!! Merita incercat !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (35)

iry-gabriela 1

28.01.2012, 18:49

...daca ne-ai da si cate o felie ar fi si mai bine

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:21

yamiii super tortul

bianca92 1

25.10.2013, 11:42

De vis

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Cars