Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

de miremirc in Torturi, 13 Noi 2011 | 11089 vizualizari

 

Reteta cu numarul 100 !!! :)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged :

  • 200 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • un vf cutit de sare

Rulada :

  • 3 oua
  • un varf cutit de sare
  • 5 lg apa fierbinte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 250 g gem de capsuni

Crema de vanilie :

  • 450 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 80 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatina granule
  • gem de piersici
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie:

Pentru aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.

Pentru rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).

 Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.

Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp...) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie...data viitoare poate voi avea timp suficient.

 Pentru crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.

  In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.

  Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.

 Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.

  Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata.

Pentru decor : fiecare dupa imaginatia proprie. eu am batut 150 ml frisca lichida si am imbracat tortul cu ea. Marginile le-am stropit cu ornamente de ciocolata . frisca ramasa am amestecat-o cu putina cacao .

  Cu ajutorul spritului am format aveline (daca asa se numesc...), iar in varful fiecarei aveline am asezat o jumatate de cireasa confiata. In mijlocul ramas am presarat bilute alb cu auriu , tot decoratiuni pentru tort :D

Absolut delicios !!! Merita incercat !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness