Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure

de ralu_river in Torturi, 31 Oct 2012 | 4392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti Belvita Start cu ciocolata
  • 90 gr unt
  • scortisoara
  • Crema:
  • 900 gr crema de branza
  • 200 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 100 gr smantana
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata neagra cu minim 75 % cacao
  • scortisoara
  • Pentru jeleu:
  • fructe de padure
  • zahar
  • praf de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure:

Biscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. 

Se aseaza "blatul" intr-o tava cu pereti detasabili, se apasa usor, inclusiv pe margini, sa se faca un mic "perete" si se da la rece.

Branza se freaca pana se inmoaie, se adauga zahar, vanilie si smantana si se amesteca bine cateva minute. Se adauga cate un ou pe rand, mixand dupa fiecare. Se toarna 2 treimi din crema peste blat si se niveleaza, apoi se da iar la rece.

Ciocolata se topeste la abur, dupa care restul de compozitie se adauga in ciocolata si se adauga scortisoara. 

Se pune crema de ciocolata intr-un sprit cu varful rotund, se introduce varful usor in crema si se apasa pana se vede deasupra un cerc cat o moneda. Se fac buline pe toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade (cand se porneste cuptorul se aseaza jos de tot o tava cu apa.

Se coace timp de o ora, se lasa sa se raceasca si se da la frigider peste noapte.

A doua zi se face jeleul, astfel: se pun intr-o cratita, pe foc mic, fructele de padure cu zahar si se lasa pana se topeste zaharul, amestecand des. Se adauga apoi gelatina, se amesteca bine, se lasa sa mai dea un clocot, dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Dupa vreo 30 de minute se pune peste cheesecake. Se lasa la intarit.

Prajitura se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu buline de ciocolata si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

diana_k 1

01.11.2012, 08:08

foarte buna

adry88 1

01.11.2012, 08:49

delicios

MIUTA 1

02.11.2012, 14:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Triple Chocolate Toffifee Cheesecake