Tort cu crema de zahar ars

de miremirc in Torturi, 25 Sep 2011 | 37378 vizualizari

 

by Naina

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars :

  • 5 lg zahar pentru caramelizat
  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg rom
  • 1 lgt ness

Blat :

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Decor :

  • 200 ml smantana pentru frisca35% grasime (LaDorna)
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

  In cratita in care vom coace tortul (d=22 cm), punem cele 5 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub jet de apa rece exteriorul cratitei, de cateva ori.

Pentru crema : mixam ouale , adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si omogenizam; adaugam rom-ul, ness-ul dizolvat in 1 lg apa fiarta si turnam compozitia peste zaharul caramelizat din cratita.

  Dam cratita la cuptor pentru 20-30 de minute (pana se intareste crema).

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie si faina , amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia peste crema din cratita si dam la copt, pana se coace si blatul (cam 20 min.).

Lasam sa se raceasca cratita putin, apoi rasturnam prajitura pe un platou, invers, astfel incat blatul sa fie jos.

Pentru decor : mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se intareste frisca (cam 5-6 minute)
Decoram cu frisca si cu bombonele sau fiecare dupa imaginatia lui :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ananas