Desert tort cu morcovi si nuca

de mirela0911 in Torturi, 29 Apr 2018 | 10588 vizualizari

 

Pentru ca tot vazusem in ultima vreme tort cu morcovi, de sarbatori am hotarat sa prepar si eu unul ca sa imi potolesc pofta. Am fost foarte multumita de rezultat, iar morcovul nici nu se simte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • 150 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 morcovi rasi (~200 g)

Pt. insiropat:

  • 250 ml apa
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pt.crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 100 g crema lapte condensat
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • fulgi migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu morcovi si nuca:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.

Siropul: Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.

Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.

Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza. 

Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

05.05.2018, 21:09

Floryella78, scuze, am omis sa scriu, se adauga in crema la sfarsit si se mixeaza totul pana devine mai consistenta. multumesc!

Gheorghita_T 1

06.05.2018, 14:05

Credca este foarte gustos!

mihaelar63 1

07.05.2018, 18:33

Un mega -deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in straturi