Tort cu crema de gris

de rena in Torturi, 22 Ian 2014 | 5667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de margarina
  • 1 litru de lapte
  • 1 pahar cu zahar pudra 200 gr.
  • 3 galbenusuri
  • 1 pahar de gris
  • o conserva de piersici 900 gr.
  • 2 linguri de gelatina 20 gr.
  • piscoturi de sampanie
  • o lingura de cacao
  • 2 kiwi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de gris:

Punem laptele la fiert in oala cu grisul si amestecam intr-una pana se ingroasa apoi il lasam sa se raceasca.

Batem margarina cu zaharul pudra adaugand, unul cate unul, galbenusurile.

Adaugam cate o lingura din grisul cu lapte si batem intr-una pina se termina compozitia de gris.

Impartim compozitia in doua si in una din ele punem cacao, amestecam bine.

Deschidem conserva de piersici, luam un pic din sirop si punem  gelatina sa se umfle 5 min.

Strecuram piersicile si le mixam bine sa facem un piure.

Dupa ce s-a umflat gelatina, o incalzim  putin, o diluam si o lasam sa se raceasca.O adaugam in piureul de piersici.

Pe o tava asezam biscoturile inmuiate putin in siropul de la piersici, adaugam prima compozitie cu cacao, nivelam,apoi a doua, cea alba, si la sfarsit piureul de piersici.

Bagam la rece aproximativ 2-3 ore.

Dupa ce s-a racit il ornam cu kiwi taiate felii sau cu ce fructe ne place.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt cu capsuni