Reteta este primita de la Eugenia pentru concursul Bucatarasul copiilor
Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole.
Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte.
Pentru Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in 50 ml de apa rece.
Am batut 3 galbenusuri cu 8 linguri zahar+ 200 ml de zeama din compotul de ananas.
Am pus usor pe foc si dupa inchegarea usoara am luat de pe foc.
Dupa o usoara racire am adaugat gelatina.
Apoi, crema am impartit-o in doua si jumatate am lasat-o alba iar cealalta jumatate am facut-o de cacao cu un amestec facut pe foc din 70 g zahar ,6 linguri apa,25 g cacao
Conurile le-am facut din foaie de napolitana usor inmuiata intre doua prosoape ude.
Si am infipt betisoare de frigarui (cea mai buna idee) care au sustinut foarte bine conurile pe turnuri. In varf am asezat stegulete din kiwi sau ananas.
Pacat ca sectiunea am aruncat-o din PC si nu am cum sa v-o trimit.
A fost primul meu tort adevarat si fooooarte gustos. Am repetat reteta la Craciun dar nu am mai pozat tortul pentru ca nu mai avea aspectul primului (”arhitectura” a fost alta).
Am format crema din ½ din cantitatea de frisca + amestecul de mai sus racit usor.