Triple chocolate cake

de irena in Torturi, 6 Feb 2012 | 7456 vizualizari

 

Un tort de ciocolata si cu ciocolata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 150 gr zahar,
  • 110 gr faina,
  • 35 gr cacao,
  • 6 gr praf de copt,
  • 50 gr unt topit.
  • Mousse ciocolata:
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150gr ciocolata,
  • 50 ml cafea lichida,
  • 400 ml frisca.
  • Glazura:
  • 150 ml apa,
  • 150 ml smantana lichida,
  • 200 gr zahar,
  • 50 gr cacao,
  • 8 gr gelatina.
  • Ptr insiropat blatul:
  • 8 linguri Crema de whiskey sau cafea lichida amestecata cu coniac,
  • sau sirop de zahar cu esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple chocolate cake:

Blatul :Se bat f bine ouale cu zaharul,se adauga prin sita faina amestecata cu cacao si praful de copt si se adauga untul topit.Se amesteca usor cu o lingura, pana se omogenizeaza compozitia.Intr o forma de copt cu inel,cu diametrul de 28 cm,se aseaza hartia de copt si se toarna compozitia .Se coace timp de aproximativ 20 - 25 min,la cuptorul in prealabil incins la 180 C .

Mousse de ciocolata: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar.Separat se bat f bine galbenusurile cu 30 gr de zahar.Separat se topeste ciocolata pe baie de aburi si cand se raceste ,se amesteca cu 50 ml cafea calduta,apoi se adauga compozitia de galbenusuri se amesteca,se adauga albusurile,apoi frisca batuta foarte bine.Se amesteca usor cu o lingura.Se da crema la frigider.

Dupa ce blatul s a racit se taie in 2 parti.

Asezam inelul de la forma in care am copt blatul,pe un platou din carton invelit in folie de Aluminiu,cu diametrul de 28 cm,apoi asezam prima parte a blatului de tort ,insiropam,asezam mousse ul de ciocolata,apoi cealata partea blatului,insiropam si dam la frigider.

Glazura:Apa ,zaharul,cacao si smantana se pun pe foc pana se topeste zaharul.Se lasa la racit si cand glazura mai e inca calda se adauga gelatina care in prealabila a fost hidratata cu 6 linguri apa.Se strecoara glazura si se da la rece aproximativ o ora. 

Tortul se transfera pe un gratar sub care asezam o tava ,astfel incat atunci cand turnam glazura sa se scurga in tava.

Se scoate inelul de pe tort si se niveleaza .

Se toarna glazura usor cu o lingura,incepand din mijlocul tortului.Se repeta procedura de cateva ori folosind glazura care se scurge in tava.Glazura din cand in cand trebuie usor incalzita ca sa o putem manevra usor.

Se transfera tortul pe un platou de servire si se da la rece ptr 5 - 6 ore apoi se orneaza .

 

TIPS-URI

1

Platoul de carton invelit in folie de Al trebuie sa fie de dimensiunea tortului ,ptr ca atunci cand se toarna glazura pe tort ,aceasta sa se poata scurge in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triple chocolate cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca