M-am indragostit de oalele astea minune )))...am facut colectie dar le folosesc pe toate trei )))) da,am 3 nu doua ))) zilele trecute mi-am luat si una de la gorenje )))) sa nu dati cu pietre ))))
Taiem un capac la ardeii grasi in dreptul coditei si scoatem semintele si membranele apoi ii spalam si ii lasam la scurs.
Punem in oala uleiul,ceapa tocata si morcovul.Apasam butonul MENIU selectam programul FRY,Apasam COOKING TIME si selectam 15minute.Apasam START si amestecam din cand in cand in oala.Dupa 5minute,adaugam carnea si o asezonam dupa gust cu sare si piper si ce condimente mai dorim.Dupa 7minute adaugam pasta de rosii,orezul si apa si amestecam bine.Cand s-a evaporat apa oprim aparatul si lasam sa se racasca compozitia.
Umplem ardeii cu compozitia de carne si tapetam cu un strat de faina deasupra carnii ca sa nu se revarse carnea in timpul prepararii.
Asezam ardeii in pozitie verticala in oala interioara si turnam apa in oala cat sa ajuga pana la jumatatea ardeilor.Selectam programul STEW si setam timpul cam de 120minute(in carte scrie ca 40minute dar este mult prea putin timpul,nu se inmoaie ardeii).Inchidem capacul si apasam START.Verificam ardeii din cand in cand si vedem cand s-au inmuiat si oprim aparatul.