Tiramisu reţetă originală
Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!
Tiramisu reţetă originală
Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.
Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.
Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.
Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.
Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.
Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.
Peste mascarpone adaugam treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.
La final adaugam esenta de rom.
Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.
Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.
Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.
Decoram cu cacao si ciocolata rasa.
Se da la rece peste noapte.
Pofta buna!
1
Esenta de rom poate fi inlocuita cu amaretto.
2
Am folosit o tava cu diametrul de 18/20 cm.