Tiramisu reţetă originală

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 19 Aug 2017 | 2778 vizualizari

 

Tiramisu este un desert foarte delicios, pe care fiecare dintre noi l-am gustat. Sper ca aceasta reteta sa va placa mult!
Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • 500 grame mascarpone
  • 5 oua
  • 400 grame piscoturi
  • 7 linguri de zahar tos
  • 5 linguri zahar vanilat
  • 400 mililitri cafea
  • 40 grame cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri mari, apoi amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar tos si tot zaharul vanilat si le mixam pana cand isi schimba culoarea si devin o crema spumoasa. Adaugam peste crema mascarponele si il amestecam cu miscari largi si usoare. Punem restul de zahar peste albusuri si le mixam pana devin o bezea tare si lucioasa, apoi o punem peste prima crema si o amestecam usor.

Incepem sa asamblam prajitura. Insiropam fiecare piscot in cafea si il punem in tava, dupa ce am format primul rand de piscoturi punem jumatate din cantitatea cremei, apoi pudram cu cacao. Punem si ultimul strat de biscuiti, apoi crema ramasa, pudram cu cacao si lasam la frigider cam 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta