Chec cu afine si merisoare

de Poliana in Prajituri, 24 Aug 2012 | 4990 vizualizari

 

Iar desert :)) un chec delicios mai exact! Cu afine, din nou afine, dar am facut o pasiune pentru ele in vara asta, si vazand ce bine se comporta la copt le folosesc totmai des in preparatele mele. Daca mai punem si la socoteala si multitudinea de beneficii pe care ni le ofera nu putem sa facem mofturi cand le consumam. Afinele ocupa un loc de frunte in topul fructelor terapeutice, si contin o parada de vitamine: A, E, F, PP si B1, B2. Daca nu v-am convins pana acum cu afinele, poate va convingeti incercand acest chec.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml iaurt
  • 100 gr afine
  • 100 gr merisoare uscate
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu afine si merisoare:

Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm

Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.

Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos si aerat. Eu am rabdare maxim 10 minute pentru treaba asta, deoarece am mixer manual si trebuie sa stau langa el, singur nu se descurca defel :P Oricum va asigur ca este suficient, din cate am constatat eu. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.

Ingredientele uscate le amestecam separat intr-un bol. Cand spun ingrediente uscate ma refer la: faina, sare, praf de copt, pe care le cernem si apoi le amestecam bine cu un tel. Adaugam afinele spalate si scurse bine de apa, apoi merisoarele si amestecam usor astfel incat fructele sa fie distribuite unifiorm in compozitie.

Turnam compozitia in tava de chec, presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptor pentru 55-60 de minute, sau pana cand e bine crescut si rumenit pe deasupra.

Cand e gata scoatem tava din cuptor si mai lasam la racit 10-15 minute, dupa care il scoatem pe un gratar si asteptam momentul potrivit pentru a fi portionat in felii cat mai generoase :P

A iesit extrem de pufos, 'very soft' cum ar spune americanii, cu un gust minunat. Cand m-am hotarat sa fac acest chec, m-am gandit sa fac ceva bun pentru puiutul meu, pentru ca el e inca prea mic sa-l bombardez cu chestii dintr-alea ciocolatoase de care-mi plac mie :D, dar n-a fost singurul care l-a degustat...oare de ce?

Atat pentru azi, sper sa va fie de folos postarea mea. Feliile cele mai frumoase le-am pastrat pentru voi ;) Enjoy!

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

sa respectam cantitatea de praf de copt

3

sa mixam bine untul cu zaharul si ouale sa le adaugam pe rand

4

faina e bine sa fie cernuta inainte de a o adauga in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine