Tarte Tatin (de post)

de Rocsi in Prajituri, 13 Dec 2012 | 5340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere potrivite
  • 7 linguri zahar
  • 50 gr margarina la pachet
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 300 gr aluat foietaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Tatin (de post):

Aluatul foietaj il lasam sa se dezghete la temperatura camerei. Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem felii nu foarte groase si le stropim cu zeama de lamaie.

Intr-o cratica punem zaharul si il caramelizam. Peste adaugam margarina si amestecam bine pana obtinem un fel de caramel, iar la final punem zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-o tava punem merele, apoi turnam caramelul uniform. Presaram peste mere coaja rasa de portocala.

Pe masa de lucru punem putina faina, asezam aluatul si il intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult. Luam foaia pe sucitor si o intindem peste mere. Lipim aluatul si de marginile tavii, o intepam cu furculita din loc in loc, apoi o introducem in cuptorul incins.

Cand aluatul are o culoare aurie, scoatem tarta din cuptor. O lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou.

Sa aveti pofta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

Rocsi 1

14.12.2012, 21:39

Da Mirela de post

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:32

Am tot mâncat prin restaurante. Trebuie să o încerc și acasă! Mulțumesc pentru rețetă!

Rocsi 1

16.12.2012, 23:40

Ce ma bucur ca iti place Satisfy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si scortisoara