TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

de Bucataras in Retete facute de copii, 5 Dec 2016 | 8534 vizualizari

 

Junior Chef Andrei a facut o tarta rasturnata sau Tarte Tatin, numai buna pentru Mos Nicolae :)

 

INGREDIENTE

  • 6-7 buc mere (depinde de diametrul tigaii)
  • 200 g zahar 
  • 125 g unt rece, felii subtiri 
  • 1 lingurita scortisoara 
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala  
  • fresh de lamaie pentru stropit merele
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • Aluat:
  • 150 g faina alba 
  •  1 lingurita otet 
  • 125 g unt rece taiat cubulete 
  • 3 linguri apa foarte rece 
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere:

1. Curata si scobeste merele in interior pentru a inlatura samburii;
2. Taie-le apoi pe jumatate si pune-le intr-un bol. Stropeste-le cu fresh de lamaie ca sa nu oxideze.
3. Pune zaharul in tigaie, la foc mic. Taie untul rece felii subtiri si-l pune-l deasupra. Pune apoi merele in tigaie, cu partea bombata in jos. Incerca sa le intercalezi astfel incat sa acoperi toata suprafata din tigaie. Pune pe deasupra coaja rasa de portocala si scortisoara;
4. Lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa fiarba si stropeste din cand in cand, merele cu sucul format in tigaie, folosind o lingurita;
5. Intre timp, prepara aluatul. Amesteca faina cu sarea intr-un robot de bucatarie, cu atasamentul de framantare. Adauga apoi otetul si untul rece;
6. Bate pe viteza medie pana ajunge la consistenta ca de branza dulce. Adauga apa rece si lasa sa se inchege cam 2 min;
7. Pudreaza blatul de lucru si rastoarna aluatul. Framanta-l putin, cca. 30 de secunde pana se leaga, pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider;
8. Cand compozitia de pe foc s-a inchegat si are consistenta mierei, da-o la o parte de pe foc. Intinde aluatul si pune-l deasupra tigaii.
9. Impatureste bine marginile cu ajutorul unui cutit mic sau cu o furculita.
10. Pune tigaia in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 20-25 de minute pana se rumeneste;
11. Scoate tigaia cu grija si o pune-o pe un tocator;
12. Pune deasupra o farfurie mare si intoarce-o cu o miscare rapida, avand grija sa nu te arzi cu caramelul fierbinte;
13. Serveste fiecare felie in parte, cu cate un scoop generos de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

06.12.2016, 17:13

woow!

AlexandraCanutescu 1

03.05.2018, 20:41

Buna Andrei, tarta arata delicioasa! Vreau sa guste si baietelul meu de 2 ani. Daca micsorez la jumatate cantitatea de unt si zahar inainte sa adaug merele in tigaie, acestea se pot lipii? cum o pot adapta pentru "bebelusi"?

abstract01 1

07.10.2019, 21:46

Yammy

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat