Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)
Blat:
Sirop:
Crema capuccinno:
Glazura:
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.
Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.
Intre timp prepara siropul.
Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.
Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.
Lasa siropul la racit si adauga romul.
Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.
Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.
Lasa crema la racit.
Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.
Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.
Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.
Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.
Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)
Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.
Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)