Prajitura cu crema capuccinno

de Lavinia in Prajituri, 6 Oct 2013 | 20466 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de apa
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Crema capuccinno:

  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 40 g capuccinno clasic/vanilie
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 30 g faina
  • 20 g amidon
  • 200 g unt (de calitate)

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+60 ml frisca lichida
  • 60 g ciocolata alba+2 linguri frisca lichida
  • boabe de cafea (optional)

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema capuccinno:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit pentru minim 3-4 ore apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Intre timp prepara siropul.

Pune la caramelizat intr-o craticioara zaharul pana devine auriu.

Stinge caramelul cu apa si mai lasa pe foc pana se topesc cristalele de zahar.

Lasa siropul la racit si adauga romul.

Pentru crema pune laptele la fiert cu zaharul vanilat.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul ,adauga praful capuccinno ,faina ,amidonul si omogenizeaza bine.

Adauga si laptele fierbinte in fir subtire apoi pune crema pe foc mic amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca.

Lasa crema la racit.

Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din budinca racita pana devine o crema fina si spumoasa.

Pe o tava pune prima foaie de blat si insiropeaz-o cu 1/2 din sirop.

Pune crema,niveleaza bine apoi acopera cu a doua foaie de blat insiropata in prealabil.

Da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore.

Cu un cutit trecut prin apa fierbinte indeparteaza marginile apoi taie prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15 bucati)

Glaseaza prajiturile in ciocolata topita cu frisca lichida si da-le la rece pana se intareste glazura.

Topeste ciocolata alba cu frisca lichida apoi traseaza dungi pe fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.(Eu am pus boabe de cafea)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema capuccinno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post