este un fel de Salam de biscuiti aranjat altfel :)
Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora.
Intre timp facem o pasta de zahar (reteta de la Laura D.): din gelatina amestecata cu mierea, apa si esenta de vanilie putin incalzite la bain -marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu amidonul. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul rosu se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.
Apoi modelati gogoloaie, le despicati cu lama cutitului pe spate, le punctati cu varful scobitorii inmuita in ciocolata topita neagra si apoi mai faceti capul din alt gogoloi mai mic pe care il acoperiti complet cu ciocolata neagra topita. Am mai facut si floricica si iepuras roz din pasta. Cand tortuletul s-a intarit se scoate de la frigider si se acopera cu nuca de cocos verde, apoi se aseaza cu grija gargaritele si gata!