Supa de cartofi

de bianca92 in Supe, 29 Aug 2014 | 9801 vizualizari

 

Este una din supele mele preferate (ca eu nu mananc prea multe supe) si nu am mai facut demult. Azi cei care au mancat din ea au fost multumiti si sper sa fiti si voi >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 inguri ulei
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • boia dupa gust
  • 1 morcov mediu
  • 2 radacini mici de patrunjel
  • 3 cartofi mari
  • o bucatica de carnati afumat (cam cat degetul aratator)
  • o lingura faina
  • 4 linguri mari smantana
  • 4 cani apa (sau cat va place de deasa supa)
  • o legatura patrunjel
  • 100 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de cartofi:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu uleiul, sare, piper, boia, pasta de ardei si carnatul taiat in bucati mici. Se adauga morcovul si radacina de patrunjel feliate sbtiri, se mai lasa la calit 1 minut si se adauga o cana de apa. Se lasa sa fiarba putin dupa care se adaga cartofii taiati in bucati si restul de apa. Dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute la foc mic si se adauga bulionul. Cand supa e aproape gata (cand cartofi sunt fierti) se prepara intr-un vas un amestec din faina si smantana. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase si se adauga amestecul in supa amestecand continuu. Se adauga si patrunjelul tocat si se mai lasa la fiert 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Supa rapida cu galuste