Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de farfuriavesela in Bulion, 3 Sep 2014 | 8990 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Urmariti reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/rvA3-4IVQxs

 

INGREDIENTE

  • 10 kg rosii
  • 2-3 tulpini si frunze de telina
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 crengute de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • sare si zahar dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii pentru iarna. Spalam rosiile si le taiem mai mici, eu am avut numai rosii cherry asa ca nu le-am mai taiat si le mixam cu ajutorul blenderului, a robotului de bucatarie sau cu masina de tocat le transformam intr-o pasta subtire. Impreuna cu rosiile am mixat si telina si patrunjelul, apoi am trecut totul prin sita, astfel indepartez cojile si semintele si obinem un suc cu o consistenta mai fina, mai cremoasa.

Am pus la fiert sucul de rosii impreuna cu cimbrul si cu busuiocul, pana obtinem consitenta dorita, mai fluida sau mai groasa. Saram aproape de final si daca rosiile au fost mai acrisoare punem si cateva linguri de zahar, indepartam crengutele de cimbru si busuioc, care si-au lasat aroma, lasam cateva min sa respire.

Umplem borcanele sau sticlele sterilizate, cu sucul obtinul, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca, abia apoi borcanele isi vor ocupa locul pe raftul racoros din camara.

Am obtinut 6 litri de suc de rosii delicios, pe care la iarna il voi folosi cu mare placere pentru alte preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii