Sos caramel

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 7437 vizualizari

 

Mi-a ramas frisca dupa sarbatori pe care n-am folosit-o,si m-am gandit sa fac ceva din ea in loc sa ramana uitata prin frigider. Si,gandindu-ma ce sa fac,mi-a venit si ideea. Sos caramel....Se pastraza bine si-l pot folosi la diverse ocazii. Sau,doar cand am pofta de ceva dulce si cremos.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 2 cani zahar(de preferat brun)
  • 1 cana frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte repede deoarece se intareste zaharul la adaugarea friscai.(nu am incercat sa incalzesc putin frisca)

Se lasa la racit amestecand din cand in cand pt o compozitie neteda. Cand inca mai este cald se pune intr-un borcan care se pastraza la frigider. Inainte de folosire se incalzeste sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel