am pornit de la tarta Corinei, care mi-a placut foarte mult...dar pe parcurs incet-incet s-a transformat in prajitura, cu amprenta personala...nu i-am gasit un nume si mi s-a parut mai potrivit sa-i zic asa...oricum e super buna....multumesc draga mea Corina.!
blatul:
crema:
+ 2 banane
glazura:
siropul:
Mai intai am facut blatul exact ca in reteta corinei, doar ca am mai adaugat si ulei...( adica am mixat ouale cu zaharul, am adaugat apa si uleiul, apoi cu o lg am incorporat faina). Am turnat compozitia in forma unsa si tapetata cu faina( acu' sa va spun un secret:eu nu am tava de prajitura, ca folosesc tot de aluminiu de unica folosinta, si acu' m-am trezit ca nu am in casa, asa ca am improvizat o tava dintr-o cratita:i-am scos coada si am folosit-o pt copt blatul....hihihhi).
Dupa ce se coace se scoate pe un servet si se lasa la racit.
Intre timp am preparat crema. Budinca am facut-o doar cu 300 ml lapte, ca sa fie consistenta( desi pe pachet scrie jumatate de litru, dar am incercat asa la inceput...merge doar daca o torni in cupe...). am dat la racit.
Untul l-am frecat cu zaharul si l-am amestecat cu budinca rece.
Am batut si friusca si am amestecat-o la crema, ( am pastrat 3 lg pt a pune si deasupra cate un mot, la servire...),plus esenta de vanilie.
Am facut siropul: mi-a trecut prin cap pe moment sa-l fac asa...( nici asta nu e in reteta corinei, dar blatul mie mi s-a parut mult prea sec, asa ca l-am insiropat putin, si daca tot avea reteta ciocolata, l-am facut si pe asta tot de ciocolata).
Deci, am pus pe foc intr-o craticioara 200 ml apa cu 4 bucatele de ciocolata si o lg de zahar, am lasat sa se topeasca si sa dea doua trei clocote, apoi am dat la racit.
Asamblarea: am taiat blatul in doua ( iata amprenta personala, ca mi s-a parut cam grosut, " tava" mea fiind doar de diam 24 cm...)...am pus sirop pe primul blat, apoi jumatate de crema, apoi al doilea blat insiropat si restul de crema...
Am taiat bananele si le-am asezat peste crema, apoi am pus glazura calduta( din ciocolata topita cu 50 ml lapte...) si am dat la rece.
Fiindca am spus ca eu ador frisca, am mai adaugat si deasupra, pe fiecare felie cate un mot, dar asta doar in momentul servirii...
P.S. daca se lasa la rece o noapte este mult, mult mai buna, dar eu a trebuit sa o tai aseara...ca barbatii mureau de pofta altfel....