Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

de Bucataras in Dulciuri, 2 Mai 2024 | 2212 vizualizari

 

Ce facem din cozonacul rămas la Paște?
Andra Mihail ne arată cum să facem Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată. 
Un mod ingenios și gustos de a "recicla" cozonacul uscat.
Nu trebuie decât să pregătim un sos de caramel sărat, absolut delicios și să tranformam feliile de cozonac într-un desert savuros.
Pentru Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată ai nevoie de următoarele ingrediente: felii cozonac, unt, zahăr, smântână lichidă, sare și înghețată.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată
  • 2-3 felii de cozonac
  • 20 g unt pentru prăjit cozonacul
  • Înghețată
  • fulgi de migdale
  • Sos Caramel Sărat:
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g unt gras
  • 100 ml smântână lichidă la temperatura camerei
  • 7 g sare sau după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată:

Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.

  Pregătirea Sosului de Caramel Sărat:

Într-o cratiță, topiți zahărul la foc mediu, amestecând continuu până când devine auriu. Adăugați untul și amestecați bine până se topește și se combină cu zahărul caramelizat. Încetul cu încetul, adăugați smântâna lichidă, amestecând continuu. Continuați gătitul până când sosul se îngroașă și devine lucios. Adăugați sarea și mai gătiți câteva secunde, apoi luați cratița de pe foc și lăsați sosul să se răcească puțin.

Pregătirea Cozonacului:
Tăiați cozonacul în felii mai groase. Încălziți untul într-o tigaie la foc mediu. Prăjiți feliile de cozonac în untul încălzit până când devin aurii și crocante pe ambele părți. Scoateți feliile de cozonac din tigaie și așezați-le pe farfurii individuale. Asamblare: Turnați generos sosul de caramel sărat peste feliile de cozonac prăjit. Garnisiți cu fulgi crocanți de migdale.

Serviți cozonacul cu sos de caramel sărat alături de înghețată pentru un desert decadent și delicios!

O alta modalitate de a transforma cozonacul ramas, este si Budinca de cozonac sau Budinca de cozonac cu lapte condensat si scortisoara. 

Iti recomandam si reteta de Budinca de cozonac cu dulceata de portocale, foarte aromata si buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Trandafir