Sos caramel

de costi7hector in Sosuri, 17 Ian 2020 | 4342 vizualizari

 

Acum ceva vreme avea nevoie nevestica mea (a se citi nevastuica :P) de sos caramel pentru nu mai stiu ce prajitura. Si voia sa cumpere... I-am spus sa nu indrazneasca asa ceva :D ca ii fac eu. Acum buna ziua am dat, belea mi-am capatat... :) Vrea sa ii fac acest sos tot timpul. Se face usor si este gustos. M-am inspirat din reteta Jamilei. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar brun
  • 400 ml smantana dulce de gatit
  • 200 ml apa
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Intr-o oala cu pereti inalti se pune apa si zaharul la caramelizat. Cand devine zaharul auriu, se adauga untul, se amesteca continuu pana se topeste si apoi se adauga smantana. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza. Se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori si se toarna sosul intr-un vas. Se poate servi atat cald cat si rece, ca atare sau se foloseste in diverse prajituri, tarte, topping pentr inghetata, etc…

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija sa nu se arda zaharul - devine amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

19.01.2020, 11:51

Delicios sos!

Rocsi 1

20.01.2020, 18:42

Sosul caramel pregatit in casa este grozav!

Ancutsa 1

07.05.2020, 10:15

Imi place mult sosul caramel!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sos caramel