Somon glazurat cu sos Hoisin, chipsuri din alge si spanac cu susan

de Satisfyyourcravings in Somon, 2 Feb 2016 | 4069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati somon cu piele, fara oase
  • 4 linguri sos Hoisin
  • 2 linguri mix seminte de susan si susan negru
  • 2 foi de alge Nori
  • Pentru orez:
  • 200 grame orez pentru sushi
  • 1 lingura otet
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • Pentru spanac:
  • 100 grame spanac proaspat
  • 1 lingurita ulei de susan
  • sare
  • avocado
  • 1 fir de ceapa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon glazurat cu sos Hoisin, chipsuri din alge si spanac cu susan:

Se ung bucatile de somon cu 1/3 din sosul Hoisin si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade 2-3 minute, se ung cu restul de sos si se mai lasa pana este gatit complet 4-5 minute. 

Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei pana elibereaza aromele. 

Se prajesc foile de nori pana devin crocante, apoi se taie in fasii. 

Se soteaza spanacul in uleiul de susan pana se inmoaie. Se adauga sare si se amesteca. 

Se amesteca zaharul, oteul si sarea intr-un bol. 

Se gateste orezul conform instructiulor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu mixul obtinut anterior. 

Se feliaza avocado si se toaca ceapa verde. 

Se serveste somonul pe pat de orez, cu spanac cu susan, felii de avocado, chipsuri de alge si presarat cu seminte de susan si ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon glazurat cu sos Hoisin, chipsuri din alge si spanac cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb