Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.
Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana « mancarica cu otet ».
Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html
Curatati si taiati ceapa.
Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.
Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.
Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.
Scoateti sardinele si rezervati.
Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.
Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.
Sotati timp de 5 minute.
Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.
Sarati dupa gustul dvs.
Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.
Terminati cu un strat de ardei-ceapa.
Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.
Serviti cu paine completa.