Sardine marinate a l’escabeche

de Catalina L in Peste, 31 Iul 2022 | 4431 vizualizari

 

Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.

Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana    « mancarica cu otet ». 

Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html
 

 

INGREDIENTE

  • 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
  • 2 cepe mici
  • 1 ardel verde
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 lingurita piper boabe de Sichuan
  • 80 ml de otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • paprika afumata
  • ierburi de Provence
  • sare
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine marinate a l’escabeche:

Curatati si taiati ceapa.

Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.

Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.

Scoateti sardinele si rezervati.

Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.

Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute.

Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.

Sarati dupa gustul dvs.

Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.

Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate a l’escabeche" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sardine marinate