Sardine marinate a l’escabeche

de Catalina L in Peste, 31 Iul 2022 | 4121 vizualizari

 

Marinata 'à l’escabèche' este o marinata facuta cu un amestec din otet si ulei.

Este un cuvant care vine din limba catalana escabetx, iar originea lui vine din limba persana    « mancarica cu otet ». 

Aceasta marinata este foarte des folosita astazi pentru pestii macrou si sardine sau pentru legume.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/08/sardine-marinate-lescabeche.html
 

 

INGREDIENTE

  • 8 sardine curatate si taiate file- 300 gr
  • 2 cepe mici
  • 1 ardel verde
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 lingurita piper boabe de Sichuan
  • 80 ml de otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • paprika afumata
  • ierburi de Provence
  • sare
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine marinate a l’escabeche:

Curatati si taiati ceapa.

Curatati ardeii si taiati-i in rondele sau lamele fine.

Intr-o tigaie incalziti uleiul si prajirti rapid pestele : 2 minute pe partea cu piele si 1 minut pe cea fara.

Puneti sare , boabe de piper de Sichuan si presarati ierburi aromate.

Scoateti sardinele si rezervati.

Puneti 1 lingura de ulei in tigaie si sotati ceapa.

Adaugati ardeii, puneti sare, ierburi si boia d ardei.

Sotati timp de 5 minute.

Varsati otetul si gatiti impreuna 3 minute.

Sarati dupa gustul dvs.

Intr-un vas de terina/chec puneti un strat de ardei-ceapa, un strat de sardine si repetati.

Terminati cu un strat de ardei-ceapa.

Lasati sa se raceasca, acoperiti si dati la rece cel putin 12 ore. Am lasat 30 de ore.

Serviti cu paine completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate a l’escabeche" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Doua variante RAPIDE de supa de peste