Eu am pus din greseala prea multa drojdie la aceste sandvisuri pentru ca n-am mai stiut exact cata drojdie proaspata se foloseste la 500 g de faina si nici nu m-am mai uitat pe internet ca sa vad, asa ca va sfatuiesc sa puneti pe jumatate fata de cat am pus eu, adica 25 g. Pana la urma, chiar si asa, aluatul a fost bun si nu a mirosit a drojdie cum se spune ca se intampla de obicei.
Pentru umplutura m-am inspirat de la Merisor.
Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand cu ulei. Se formeaza o bila, care se pune la crescut, la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.
Ardeiul kapia se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii scurte si subtiri.
Cascavalul se da pe razatoarea mare.
Se face o omleta din 4 oua, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, adaugand si un praf de sare.
Dupa ce aluatul a crescut, se unge grill-ul electric cu ulei, se ia 1/4 din aluat si se intinde pe placa acestuia. Se adauga omleta, jumatate din ardeiul kapia, jumatate din cascavalul ras, 8 felii de bacon, iar la final se intinde o foaie facuta dintr-un sfert de aluat, unind ambele foi la margini cu ajutorul mainilor. Se porneste grill-ul si se lasa sa se coaca aluatul. Dupa ce sandvisul este gata, se ia de pe grill, iar acesta se opreste pentru a se racori. Se pregateste o alta omleta, la fel ca si prima, dupa care se face si celalalt sandvis, urmand aceiasi pasi ca la primul si folosind restul ingredientelor.
Dupa ce s-au racit, sandvisurile se taie in triunghiuri. Au rezultat 12 sandvisuri-triunghi. Se pastreaza in punga, la frigider, pentru a nu se usca.
1
Cel mai bine este sa le puneti in punga la scurt timp dupa ce au fost luate de pe grill pentru ca altfel se pot usca.
2
Nu le taiati calde pentru ca se vor incruda.