O prajitura la care nu se calesc merele.
Aluat:
Umplutura:
Din 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10 linguri cu apa calda, uleiul, zaharulsi zaharul vanilat si se framanta pana se obtine un alut consistent, dar nu vartos. Il lasam sa se odihneasca si sa creasca circa o ora ,timp in care ne cupam de mere.
Merele se spala , se curata eventual de partile stricate, se rad si se lasa deoparte.
Cand aluatul s-a dospit il impartim in 3 parti. Luam fiecare parte ,o intindem cu sucitorul, o presaram cu gris, punem merele rase( le intindem cat mai uniform), presaram zaharul ,scortisoara si nucile macinate sau pisate.
Rulam aluatul, cat de strans putem, si-l punem in tava tapetata cu hartie de copt.
La fel se procedeaza si cu celelalte parti de aluat.
Cand totul este gata , bagam tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc potrivit circa 50-60 min.
Cand este frumos rumenita rulada se scote din cuptor si se taie rece.
1
Eu am prajit putin nuca si apoi am pisat-o. Imi place sa simt cum crantane usor cand mananc rulada.