Am notat aceasta tarta cu nr.1 pentru ca mai am si alte retete pe care intentionez sa le fac cat de curand.
Tartele, placintele si prajiturile cu mere sunt bine venite oricand, sunt gustoase, usor de facut, minim de ingrediente, iar parfumul de scortisoara este imbietor.
Amestecam margarina cu zaharul, oul si sarea pana devine o crema, punem faina toata o data si framantam repede pana devine un aluat nelicpicios. Il dam la frigider pentru 20-30 minute.
Intre timp curatam merele, le taiem felii potrivite si le asezam intr-o tigaie antiaderenta. Presaram zaharul si scortisoara si calim pe foc pana se inmoaie merele si se evapora zeama lor ( devin usor caramelizate).
Aluatul il impartim in trei: din doua treimi intindem o foaie pe care o punem in tava de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina, apoi asezam feliile de mere,iar deasupra foaia rezultata din coca ramasa. Intepam cu furculita din loc in loc si bagam la cuptor, la foc mediu pentru 20-30 minute.
Eu am savurat-o calda, sotului meu ii place rece, ea este delicioasa oricum.