Floare impletita cu nuca

de diana_k in Prajituri, 8 Oct 2012 | 9409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul dospit avem nevoie de:
  • 450 g faina,
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 praf de sare,
  • 20 g drojdie proaspata /un pliculet de 7g uscata,
  • pentru uns foaia:
  • 100 g unt sau rama moale,
  • 100 g zahar,
  • 150 g nuca macinata,
  • 2 linguri scortisoara,
  • 1 esenta de rom ,
  • in plus pentru stropit:
  • 150 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 10 g zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare impletita cu nuca:

Drojdia o dizolvam in laptele cadut. Faina o cernem intr-un lighenus si facem o groapa in mijloc, turnam laptele cu drojdia, punem zaharul, ouale, sarea o punem intr-un colt pentru a nu ajunge in contact direct cu drojdia.Framantam aluatul pana devine netet si il lasam la crescut 30 de minute la loc caldut.

Pe masa presarata cu faina intindem o aluatul, il ungem cu untul frecat cu zahar si rom. Presaram cu nuca si scortisoara, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit crestam sulul obtinut, o felie o tragem spre exterior, alta spre interior....imaginile de mai jos sunt poate mai explicite decat cuvintele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare impletita cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diana_k 1

03.11.2012, 21:45

Dia

marcela13 1

09.11.2012, 20:39

imi pare rau ca am fost "acida" dar chiar imi doream sa fac impletitura dar, cu parere de rau draga diana nu lipseste doar cantitatea de lapte ci si ceva mai multe detalii "tehnice". Degeaba razi de mine diaconta, dar daca te uiti pe retelete postate de tine sau de postavarul si sigur si alti bucatarasi,dar ptr mine voi sunteti de top, diana e cam "zgarcita" cu explicatiile, dar astept cu mare interes urmatoarele retete. Recunosc eu sunt o maniaca a instructiunilor si a cantitatilor exacte, deh, defect profesional, cred
Daca vrei sa-ti "puric" o fac cu placere, dar ca sa-ti fac paguba la cafea trebuie sa astepti pana la vara, ca abia atunci vin in tara...

diaconta 1

09.11.2012, 20:53

Marcela,sunt convinsa ca nici Diana nu a facut-o cu intentie.Mi s-a intamplat si mie sa uit ingrediente.Odata am fost "certata" ca am uitat sa zic de apa la muraturi,desi mie mi se parea logic ca trebuie pusa,nu toata lumea stia asta.Pe mama o enervez cand face ceva si-i cer cantitati exacte ca sa scriu reteta,ea le face deja "din ochi".
Uneori ne lipseste timpul necesar pentru a edita reteta pe intelesul tuturor.
Diana are retete foarte bune si sunt sigura ca-ti da explicatiile necesare cand e cazul.
Ne vedem la vara la cafea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)