Un desert usor de preparat si usor de mancat...
Blat
Crema
Preparare blat
-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul ,mixam pana devine bezea
-incorporam in bezea galbenusurile amestecate cu uleiul
-adaugam faina ,cacaoa si omogenizam usor intreaga compozitie
-Turnam aluatul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt
-dam la cuptor ,incins dinainte , si coacem pana ce foaia devine ferma.
-scoatem si rulam strans cu tot cu hartia de copt
Crema
-1/2 din cantitatea de lapte si zaharul se pun la fiert
-in cealalta 1/2 se adauga faina si se mixeaza bine
in momentul in care laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul de lapte si faina ,amestecam continuu
-tinem pana se ingroasa dupa care lasam sa se raceasca
-untul il mixam cu zaharul pudra dupa care adaugam lingura cu lingura din compozitia racita
-la final adaugam cacaoa si esenta de rom , lasam la rece putin
-desfacem cu grija foaia de rulada ,intindem crema pe intreaga suprafata ,rulam din nou strans (de data asta fara hartie),dam la rece ,pudram, taiem si servim.
1
Atentie..dupa ce am umplut cu crema si rulat rulada neaparat trebuie tinuta la rece ...eu m-am cam grabit iar crema nu se intarise suficient.