Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna este perfecta pentru deserturi
Desi unii se feresc de el, dovleacul placintar este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir. La fel de important este sa fie fiert suficient.
Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc.
Sunt necesare doar cateva ingrediente: dovleac, zahar.
Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 200-300 de ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care dovleacul calit se pune in borcane. Se pun capacele la borcane si se fierb pe baie de abur inca 30-40 de minute (Intr-o cratita se aseaza un prosop, apoi se pun borcanele si se completeaza cu apa pana aproape de gura borcanelor. Apa trebuie sa fie aproximativ la aceeasi temperatura ca si borcanele.). Se lasa boranele sa se raceasca in cratita cu apa, apoi se pot depozita.
Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc. Atunci cand il folositi se poate adauga pudra de scortisoara pentru un plus de aroma, si daca va place, si putin ghimbir.
Vezi si reteta de Mere la borcan