Aluatul l-am facut la masina de paine. De fapt mi-a ramas aluat din cel facut pentru pizza :) si am improvizat o painica. Deci se pune apa in cuva masinii de paine, sarea uleiul, faina si drojdia. Se seteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 (moulnex ow 5000).
Cand aluatul este dospit se scoate din masina, se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina si se arde deasupra cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Se ruleaza apoi se rasuceste putin si se pune intr-o tava de chec/cozonac. Se lasa la dospit inca jumatate de ora la loc cald, tava sa fie acoperita cu un prosop.
Se bate oul, eu am avut unul de prepelita, a ajuns la fix :) se unge painea, apoi se presara semintele de susan. Se coace painea in cuptorul incins, la fc mic, pana se rumeneste deasupra. Se scoate apoi din atava si se lasa la racit pe un gratar.