Ravani

de Doralinda in Prajituri, 25 Oct 2012 | 9859 vizualizari

 

Mai pe scurt, e ca un blat ptr tort foarte dulce, cu mult sirop! E o reteta greceasca, foarte des intalnita in patiserii. Se mananca asa cum e, dar puteti sa va folositi imaginatia si sa puneti frisca deasupra, sau ornat cu putina dulceata de cirese amare, sau pur si simplu presarati zahar pudra, decizia e a voastra!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca ( ptr ceai) unt
  • 1 ceasca zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si jumate ceasca faina
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • jumatate lingurita rasa sare
  • 1 si jumatate ceasca gris fin
  • 1 si jumatate ceasca lapte
  • 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
  • Ptr SIROP
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravani:

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.

Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.

Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.

Ptr Sirop:

Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.

Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.

TIPS-URI

1

Aceasta reteta, o fac intreaga doar cand am musafiri, cand suntem numai noi, familia (2 adulti si 2 copii) fac doar jumatate din reteta, ptr ca iese foarte mult!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Doralinda 1

02.12.2012, 22:50

Da, intr-adevar, se aseamana dulciurile mult cu cele arabesti sau turcesti! Sunt foarte bune!

Steffy 1

16.01.2013, 20:14

Imi place, foarte insiropata.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:50

E foarte buna steffy!!! Merita sa o incerci!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Harissa