Va prezint astazi o varianta de preparare a unui fel principal ce merita toata atentia.
Astfel gatit la aceasta minunata oala rezulta un deliciu chiar daca ingrediente sunt putine.
Reteta de fata o recomand ca fiind una de duminica si neaparat servita alaturi de prietenii dragi sau familia.
Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora.
Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta Crock Pot.
Adaugam boia, piperul boabe, amestecam totul, apoi asezam rata si crenguta de cimbru.
Acoperim si pornim cuptorul la 180 grade C, o ora, apoi 2 ore la 150 grade C.
Rata este gata!
Se serveste cu mamaliga si ardei iute si bineinteles cu un vin rosu mai subtirel sau un Chardonay. Deh,ratei ii place sa inoate.
Pofta buna, garantez ca o sa fie :).
1
Puteti adauga si 1-2 foaie de dafin, dar eu am vrut sa predomene ca si condiment, piperul.
2
Aveti grija la sare, tinand cont de cat de acra si sarata este varza murata.
3
Daca nu aveti vas din fonta Crock Pot, mariti timpul prepararii cu inca o ora adica 3 ore la temperatura de 150 grade C.